De Tielsa tijdens een race

Stuur een E-mail

 

 
English

E-mail

  Links

 

 

Tielsa Round The World

 

Historie           De Tielsa tijdens de Whitbread round the world race                         Tielsa, exclusief schip en keuken
Send E-mail to webmaster www.tielsa.info Als u aanvullende informatie en/of vragen hebt over deze website

Schilderijvan de Tielsa door  Duke William Lucassen
Schilderij van de Tielsa
Duke Winston Lucassen

Home
De bouw
Charter
Gegevens
Ontwerp

 

Dirk Nauta kreeg het idee om aan de Whitbread race mee te doen na aankomst in Dover met de "De Tielsa klieft door de golvenGreat Escape". Met een groter en sneller schip dat zich kan meten met grotere schepen leek hem ideaal.

De heer van Schaik (directeur van de Nederlandse tak van de keukenfabrikant "Tielsa")  zelf een verwoed zeiler gaf het groene licht voor Tielsa als hoofdsponsor van het project.
Aan Dirk Nauta als schipper was het de taak om het geheel te begeleiden en tot een goed einde te brengen. En met een goed resultaat in de Whitbread race is dat ook gelukt.

Na de Whitbread race heeft de Tielsa gefungeerd als charterschip o.a. tussen Agadir en de Canarische eilanden.

Later heeft de Tielsa een minder vrolijke tijd op de wal meegemaakt, getuige de volgende foto's.
Tielsa op de wal (foto Michiel Houtschilt)                 Tielsa op de wal 2

Hierna is de Tielsa gelukkig weer in volle luister hersteld, met een gerenoveerd interieur, een nieuwe motor , gezandstraald en een nieuwe verflaag. De volgende foto's zijn daar getuige van.

De Tielsa na renovatie             De Tielsa na renonatie (achterschip)

Thans wordt de Tielsa door de huidige eigenaar Dick Ton omgebouwd zodat er weer een "Tielsa Round The World" is waarmee hij over de wereldzeeŽn zal gaan varen. 
Vele zaken zullen aangepast worden. Het meest belangrijke zal zijn dat de Tielsa geheel onafhankelijk van elektra of hydrauliek gevaren zal kunnen worden, als een echt zeilschip in stilte met alleen het geluid van de golven en de wind in de zeilen.

 

Webmaster: webmaster@tielsa.info.
Copyright © 2006 Tielsa round the world